Provozní doba: Po-Pá 8 - 15 hod   Infolinka: 777 283 009   E-mail: info(a)esel.cz   Adresa: Kutnohorská 678, 281 63 Kostelec nad Č. lesy

děláme svět lepším

esbeko

Kotelny s kotli Benekov na uhlí, pelety a obilí.


Zpětné volání
 
Rychlá objednávka ZBOŽÍ nebo SLUŽBY

Provozní doba: Po - Pá 8 - 15 hod
Infolinka: 777 283 009
E-mail: info(a)esel.cz
Adresa: Kutnohorská 678
281 63, Kostelec nad Č. lesy

Do sekce Napsali o nás / nám přidán nový příspěvek
I my se rádi chlubíme a proto bychom se chtěli s vámi podělit o dopis (email), který k nám dorazil. Všechny dopisy naleznete na stránce http://estech.esel.cz/napsali

Do sekce Napsali o nás / nám přidán nový příspěvek
I my se rádi chlubíme a proto bychom se chtěli s vámi podělit o dopis (email), který k nám dorazil. Všechny dopisy naleznete na stránce http://estech.esel.cz/napsali

Do sekce Napsali o nás / nám přidán nový příspěvek
I my se rádi chlubíme a proto bychom se chtěli s vámi podělit o dopis (email), který k nám dorazil. Všechny dopisy naleznete na stránce http://estech.esel.cz/napsali

Do sekce Napsali o nás / nám přidán nový příspěvek
I my se rádi chlubíme a proto bychom se chtěli s vámi podělit o dopis (email), který k nám dorazil. Všechny dopisy naleznete na stránce http://estech.esel.cz/napsali

Do sekce Napsali o nás / nám přidán nový příspěvek
I my se rádi chlubíme a proto bychom se chtěli s vámi podělit o dopis (email), který k nám dorazil. Všechny dopisy naleznete na stránce http://estech.esel.cz/napsali

archiv aktualit »

http://www.espedi.cz


Montáž kotlů Benekov: Automatický kotel Benekov C 17 na uhlí a pelety.

Kotel Benekov C 17 na uhlí a pelety splňuje podmínky nových Kotlíkových dotací pro období 2017 - 2020. 
 
Pozor! Vyřizujeme dotace pro 2. a 3. vlnu Kotlíkových dotací na kotle u nás zakoupené a námi instalované. Toto provádíme pro zákazníky z celé ČR. Více informací na našem webu www.DotaceNaKotel.cz
 
Firma BENEKOVterm s.r.o. uvedla na trh od 1.1.2016 nový kotel Benekov C 17. Kotel Benekov C 17 je certifikován pro spalování hnědého uhlí Ořech 2 a dřevních pelet. U obou paliv dosáhl při certifikaci v SZU Brno parametrů v 5. třídě a splnil zároveň podmínky Ekodesignu. Tím se stal dalším českým kotlem na uhlí, který bude dotován v nových kotlíkových dotacích (PO 2 OPŽP).
Účinnost kotle při spalování uhlí je až 92,4 % a spotřeba elektřiny je na pouhých 33 W. Řídící jednotka v základu ovládá ekvitermně a s modulací 2 topné okruhy.
Na tento nový kotel lze získat od června 2017 dotaci až 82.500 Kč.
 
Automatický kotel Benekov C27 (80% kotle je shodného jako u Benekov C17) na uhlí a pelety, který je dotovaný v rámci Kotlíkových dotací částkou až 82.500 Kč, je možno vidět v rámci Dne otevřených dveří, který se koná 11. 10. 2020 od 9.00 do 13.00 hod. v Salonu kotlů v Kostelci nad Černými lesy (Praha-východ), ul. Kutnohorská 678.

 

 Automatický kotel
BENEKOV C17 Exclusive na uhlí a pelety
 Automatický kotel
BENEKOV C17 Premium na uhlí a pelety

Automatický kotel Benekov C 17 Exclusive na uhlí a pelety

Automatický kotel Benekov C 17 Premium na uhlí a pelety

výkon 5,7 - 19 kW

výkon 5,7 - 19 kW

Emisní třída č.5 + Ekodesign Emisní třída č.5 + Ekodesign
Cena:
89.990,- Kč bez DPH
108.888,- Kč s DPH 21%

Cena:
79.990,- Kč bez DPH
96.787,- Kč s DPH 21%

Palivo: hnědé uhlí a pelety Palivo: hnědé uhlí a pelety
Hmotnost    340 kg
Obsah zásobníku paliva    330 l
Účinnost    92,4 %
Příkon    33 W
SVT 20858
Hmotnost    340 kg
Obsah zásobníku paliva    330 l
Účinnost    92,4 %
Příkon    33 W
SVT 20858
       

 

 

   Pokud vás zajímá co nám napsali o kotli Benekov C17 zákazníci, klikněte zde.

 

Přednosti kotle Benekov C 17 na uhlí a pelety

  • Kotel BENEKOV C 17 lze použít pro vytápění malých, popř. nízkoenergetických rodinných domů, chat, chalup a jiných objektů jejichž náročnost na tepelný výkon nepřesahuje 19 kW.
  • Český automatický kotel na uhlí v 5. třídě dle ČSN EN 303-5:2013
  • Český automatický kotel na uhlí splňující parametry Ekodesignu.
  • V základní výbavě je kotel vybaven řídící jednotkou s modulací výkonu a ekvitermní regulací. Ty šetří až 15 % nákladů na palivo, zejména v přechodovém období jaro a podzim.
  • Certifikovanými palivy jsou hnědé uhlí ořech 2 a dřevní pelety. U obou paliv kotel díky modulace výkonu dosahuje vynikající účinnost nad 90 % v celém rozsahu výkonu.
  • 3 - tahová konstrukce vertikálního výměníku zaručuje vysokou účinnost a těleso stačí čistit jednou za 4 až 6 týdnů.
  • Ve verzi PREMIUM základní výbava neobsahuje designové dveře kotlového tělesa. Verze EXCLUSIVE obsahuje designové krycí dveře kotlového tělesa a zároveň umožňuje vzdálený přístup ke kotli přes Internet.
  • Řídící jednotka umožňuje ovládání 2 topných okruhů a jednoho bojleru.
  • Ke kotlům této řady lze na přání dokoupit širokou škálu přídavných zařízení jako jsou: odpopelňovač, automatické čištění výměníku, záložní zdroje, regulátor komínového tahu atd.
  • Pokud je instalace provedena naší společností ESEL TECHNOLOGIES s.r.o., může být poskytnuta prodloužená záruka 5 let.

 

Provoz kotle Benekov C 17 na uhlí a pelety

  • Kotel je třeba obsluhovat v průměru 10 minut denně. Zásobník paliva umožňuje bezobslužný provoz obvykle po dobu 3 až 7 dní.
  • Popel je nutno vynášet jednou za 3 až 7 dní v případě spalování uhlí a jednou za cca 3 až 5 týdnů v případě spalování dřevních pelet. Intenzita vynášení popele je závislá na kvalitě používaného paliva a seřízení kotle.
  • Stejně jako u dalších výrobků Benekov, bezpečný provoz kotle zajišťuje havarijní termostat, sloužící k ochraně otopného systému proti přehřátí. Motor šnekového podávacího zařízen je proti přetížení vybaven termo-pojistkou. Tavná tepelná pojistka zabezpečuje kotel proti prohoření paliva do zásobníku paliva při výpadku elektrického proudu na delší dobu.

 

Rozměry a technické parametry kotle Benekov C 17 na uhlí a pelety

Rozměry a technické parametry kotle BENEKOV C 17

 

Tepelně technické parametry kotle Benekov C 17 při spalování hnědého uhlí a pelet

Benekov C 17 - Tepelně technické parametry kotle při spalování hnědého uhlí a pelet

 

Tepelně technické parametry kotle Benekov C 17 při spalování pelet

Tepelně technické parametry kotle při spalování pelet - Benekov C 17

 

Předepsané palivo pro kotel Benekov C 17 na uhlí a pelety

Předepsané palivo pro kotel Benekov C 17

 

Konstrukce kotle Benekov C17 na uhlí a pelety

  • Konstrukce kotle odpovídá požadavkům dle: ČSN EN 303-5 : 2013 - Kotle pro ústřední vytápění - Část 5: Kotle pro ústřední vytápění na pevná paliva, s ruční nebo samočinnou dodávkou, o jmenovitém tepelném výkonu nejvýše 500 kW - Terminologie, požadavky, zkoušení a značení.
  • Hlavní částí kotle, vycházejícího z principu spodního přikládání paliva, je kotlové těleso svařované z ocelových kotlových plechů. Všechny části kotlového tělesa na rozhraní spalin a topné vody jsou vyrobeny z plechu o tloušťce 5 mm. V přední části kotlového tělesa je spalovací komora s hořákem, v zadní části kotlového tělesa je 3-tahový lamelový výměník, kde dochází k rozhodujícímu předávání tepla ze spalin do topné vody. Do lamelového výměníku lze (na přání) instalovat automatický čistič, kterým lze průběžně čistit teplosměnné plochy.
  • Hořák, umístěn ve směšovači a uchycen na boční stěnu kotlového tělesa, funguje na principu spodního přikládání paliva. Je tvořen litinovým kolenem (tzv. retortou) a litinovým roštem. Litinové koleno pro přísun paliva je opatřeno otvory pro vyrovnávání tlaku spalovacího vzduchu uvnitř retorty, čímž zamezuje prostupu kouře do zásobníku paliva během procesu hoření.
  • Nad hořákem je keramický reflektor, který usměrňuje tok spalin, snižuje úletavou prašnost a napomáhá tak k dokonalému spalování.
  • Pod spalovací komorou je popelníková zásuvka a lože pro případnou montáž odpopelňovače.
  • Vedle kotle je umístěn zásobník paliva, který ústí do šnekového podavače paliva. V závislosti na poloze zásobníku paliva vůči kotlovému tělesu je kotel sériově vyráběn ve dvojím provedení: pravé provedení – zásobník je napravo od kotlového tělesa při pohledu zepředu, nebo levé provedení – zásobník je nalevo od kotlového tělesa při pohledu zepředu
  • Za zásobníkem paliva je havarijní hasicí zařízení, které vyúsťuje vzásobníku nad šnekovým podavačem paliva.
  • Ventilátor pro spalovací vzduch je umístěn na boku kotle pod zásobníkem paliva a je napojen na směšovač. Množství spalovacího vzduchu je regulováno řídící jednotkou kotle nebo škrticí klapkou na straně sání ventilátoru.
  • Vstup a výstup topné vody pro připojení k topnému systému je situován v zadní časti kotle a je proveden dvěmi vývody s vnitřním závitem G 1“. Vývod se závitem G 1/2“ v dolní části napravo slouží pro instalaci vypouštěcího kohoutu. V zadní části kotle nahoře je kouřový nástavec pro odvod spalin do komína.
  • Odtah spalin zvyšuje komínový tah. U kotle Benekov C 17 je dodáván na přání a je nutno jej použít v případě, kdy přirozený komínový tah je nižší než tah požadovaný – viz tab. 1.
  • Kotlové těleso, jeho víko a dvířka jsou izolovány zdravotně nezávadnou izolací, která snižuje ztráty sdílením tepla do okolí.
  • Ocelové opláštění je barevně upraveno kvalitním komaxitovým nástřikem.

 

Čelní a zadní pohled kotle Benekov C 17 na uhlí a pelety

Čelní a zadní pohled kotle Benekov C17

 

Základní rozměry kotle Benekov C 17 na uhlí a pelety

Základní rozměry kotle Benekov C17

 

Připojovací rozměry kotle Benekov C 17 na uhlí a pelety

 

 

Zabezpečovací prvky kotle Benekov C 17 na uhlí a pelety

Zabezpečovací prvky, které hlídají bezpečný chod kotle:

  • Havarijní termostat slouží k zajištění topného systému proti přehřátí. Výrobcem je nastaven na teplotu 95 °C, tj. na vyšší teplotu, než je možno nastavit požadovanou teplotu na kotli. Havarijní termostat je umístěn na zadní stěně kotle v rozvaděči řídící jednotky.
  • Tepelná ochrana motoru (termokontakt) je součástí motoru podavače paliva a slouží k jeho ochraně před spálením vpřípadě zablokování podavače paliva. Zpětně také vypíná chod ventilátoru, aby v případě této poruchy nedošlo k prohoření paliva do zásobníku. Při běžném provozu je pracovní teplota motoru až 85°C – takovéto oteplení ještě neznamená poruchu.
  • Reverz podavače slouží ke spuštění zpětného chodu šnekového podavače paliva. Do provozu se uvádí vpřípadě zablokování šnekové hřídele zmáčknutím červeného tlačítka u pohonu šnekového podavače paliva.
  • Havarijní hasicí zařízení je dalším zabezpečovacím prvkem proti prohoření paliva do zásobníku. V případě zvýšení teploty nad 95°C na dně zásobníku paliva dojde k natavení parafínové zátky a ochlazení tohoto prostoru chladicí vodou z plastové nádoby. Je-li kotel vybaven havarijním hasicím zařízením v podobě termostatického ventilu s tlakovou nádobou (na přání), při zvýšení teploty nad 95°C na dně zásobníku paliva dojde k otevření termostatického ventilu a ochlazení tohoto prostoru chladicí vodou z vodovodního řádu, popř. z instalované tlakové nádoby.
  • Zatápěcí klapka je umístěna mezi druhým a třetím tahem v horní části lamelového výměníku a slouží k regulaci teplot spalin na výstupu z kotle.
    Při provozování kotle, kdy teplota spalin je vyšší než 100°C, musí být zatápěcí klapka uzavřena, tj. páka zatápěcí klapky na boku kotle musí být pootočená nadoraz co nejvíce nahoru (dopředu) a zajištěna aretačním šroubem. Při zátopu (studený komín) nebo při dlouhodobém provozování kotle na nižší výkony se doporučuje provozovat kotel s pootevřenou zatápěcí klapkou tak, aby teplota spalin neklesla pod 80°C. V tomto případě páku zatápěcí klapky je zapotřebí pootočit směrem dolů (dozadu) a zajistit aretačním šroubem.

 

Příslušenství kotle Benekov C 17 na uhlí a pelety

Standardní příslušenství:

  • návod k obsluze a instalaci kotle, jehož součástí je záruční list
  • návod k obsluze řídící jednotky kotle
  • seznam smluvních servisních organizací
  • keramický reflektor (4 ks)
  • krycí plechy podavače paliva
  • popelníková zásuvka
  • hráblo čištění
  • havarijní hasicí zařízení s parafínovou zátkou

Příslušenství na přání:

  • automatické čištění teplosměnných ploch výměníku
  • odtah spalin
  • odpopelňovač 40 l nebo 80 l
  • havarijní hasicí zařízení v podobě termostatického ventilu s tlakovou nádobou

Příslušenství na přání není zahrnuto v základní ceně kotle!

 

Schéma zapojení kotle Benekov C 17 na uhlí a pelety

Schéma zapojení kotle Benekov C27

Nejpoužívanější zapojení kotle Benekov C 17 firmou ESEL

 

Ovládací panel kotle Benekov C 17 Premium a Exclusive - popis tlačítek

 

Ovládací panel automatického kotle Benekov s řídící jednotkou Climatix

Tlačítko Popis
A Tlačítko se používá k rychlému návratu do základního zobrazení displeje nebo k funkcím Rychlý přístup
B Tlačítko ALARM se používá k zobrazení alarmů, včetně historie chyb.
C Tlačítko se používá pro návrat do nadřazeného menu (ESC).
D Tlačítko se používá pro přesun kurzoru o řádek výše nebo pro zvolení vyšší hodnoty při nastavování parametrů kotle. Přidržením tlačítka na delší dobu se změna nastavovaných hodnot zrychlí.
E Tlačítko se používá pro přesun kurzoru o řádek níže nebo pro zvolení nižší hodnoty při nastavování parametrů kotle. Přidržením tlačítka na delší dobu se změna nastavovaných hodnot zrychlí.
F Tlačítko se používá pro potvrzení úpravy daného řádku, popř. potvrzení změněné hodnoty (ENTER).

 

 

Přehled nejpoužívanějších obrazovek ovládacího panelu kotle Benekov C 17 na uhlí a pelety

 

Obrazovka ovládacího panelu Climatix 2 automatického kotle Benekov C 17 na uhlí a pelety. Obrazovka ovládacího panelu Climatix 2 automatického kotle Benekov C 17 na uhlí a pelety.
   
Obrazovka ovládacího panelu Climatix 2 automatického kotle Benekov C 17 na uhlí a pelety. Obrazovka ovládacího panelu Climatix 2 automatického kotle Benekov C 17 na uhlí a pelety.
   
Obrazovka ovládacího panelu Climatix 2 automatického kotle Benekov C 17 na uhlí a pelety. Obrazovka ovládacího panelu Climatix 2 automatického kotle Benekov C 17 na uhlí a pelety.
   
Obrazovka ovládacího panelu Climatix 2 automatického kotle Benekov C 17 na uhlí a pelety. Obrazovka ovládacího panelu Climatix 2 automatického kotle Benekov C 17 na uhlí a pelety.
   
Obrazovka ovládacího panelu Climatix 2 automatického kotle Benekov C 17 na uhlí a pelety. Obrazovka ovládacího panelu Climatix 2 automatického kotle Benekov C 17 na uhlí a pelety.
   
Obrazovka ovládacího panelu Climatix 2 automatického kotle Benekov C 17 na uhlí a pelety. Obrazovka ovládacího panelu Climatix 2 automatického kotle Benekov C 17 na uhlí a pelety.
   
Obrazovka ovládacího panelu Climatix 2 automatického kotle Benekov C 17 na uhlí a pelety. Obrazovka ovládacího panelu Climatix 2 automatického kotle Benekov C 17 na uhlí a pelety.
   
Obrazovka ovládacího panelu Climatix 2 automatického kotle Benekov C 17 na uhlí a pelety. Obrazovka ovládacího panelu Climatix 2 automatického kotle Benekov C 17 na uhlí a pelety.
   
Obrazovka ovládacího panelu Climatix 2 automatického kotle Benekov C 17 na uhlí a pelety. Obrazovka ovládacího panelu Climatix 2 automatického kotle Benekov C 17 na uhlí a pelety.
   
Obrazovka ovládacího panelu Climatix 2 automatického kotle Benekov C 17 na uhlí a pelety. Obrazovka ovládacího panelu Climatix 2 automatického kotle Benekov C 17 na uhlí a pelety.
   
Obrazovka ovládacího panelu Climatix 2 automatického kotle Benekov C 17 na uhlí a pelety. Obrazovka ovládacího panelu Climatix 2 automatického kotle Benekov C 17 na uhlí a pelety.
   
Obrazovka ovládacího panelu Climatix 2 automatického kotle Benekov C 17 na uhlí a pelety. Obrazovka ovládacího panelu Climatix 2 automatického kotle Benekov C 17 na uhlí a pelety.
   
Obrazovka ovládacího panelu Climatix 2 automatického kotle Benekov C 17 na uhlí a pelety. Obrazovka ovládacího panelu Climatix 2 automatického kotle Benekov C17 na uhlí a pelety.
   
Obrazovka ovládacího panelu Climatix 2 automatického kotle Benekov C 17 na uhlí a pelety. Obrazovka ovládacího panelu Climatix 2 automatického kotle Benekov C 17 na uhlí a pelety.
   
Obrazovka ovládacího panelu Climatix 2 automatického kotle Benekov C 17 na uhlí a pelety. Obrazovka ovládacího panelu Climatix 2 automatického kotle Benekov C 17 na uhlí a pelety.
   

 

Webserver kotle Benekov C 17 Exclusive (verze Premium ho nemá) na uhlí a pelety - ukázky z webového prostředí kotle umístěného v Salonu kotlů

 

Obrazovka z webserveru Climatix 2 automatického kotle Benekov C 27 na uhlí a pelety umístěného v Salonu kotlů u firmy ESEL.

Obrazovka z webserveru Climatix 2 automatického kotle Benekov C 27 na uhlí a pelety umístěného v Salonu kotlů u firmy ESEL.

Obrazovka z webserveru Climatix 2 automatického kotle Benekov C 27 na uhlí a pelety umístěného v Salonu kotlů u firmy ESEL.

Obrazovka z webserveru Climatix 2 automatického kotle Benekov C 27 na uhlí a pelety umístěného v Salonu kotlů u firmy ESEL.

Obrazovka z webserveru Climatix 2 automatického kotle Benekov C 27 na uhlí a pelety umístěného v Salonu kotlů u firmy ESEL.

Obrazovka z webserveru Climatix 2 automatického kotle Benekov C 27 na uhlí a pelety umístěného v Salonu kotlů u firmy ESEL.

Obrazovka z webserveru Climatix 2 automatického kotle Benekov C 27 na uhlí a pelety umístěného v Salonu kotlů u firmy ESEL.

Obrazovka z webserveru Climatix 2 automatického kotle Benekov C 27 na uhlí a pelety umístěného v Salonu kotlů u firmy ESEL.

Obrazovka z webserveru Climatix 2 automatického kotle Benekov C 27 na uhlí a pelety umístěného v Salonu kotlů u firmy ESEL.

Obrazovka z webserveru Climatix 2 automatického kotle Benekov C 27 na uhlí a pelety umístěného v Salonu kotlů u firmy ESEL.

Obrazovka z webserveru Climatix 2 automatického kotle Benekov C 27 na uhlí a pelety umístěného v Salonu kotlů u firmy ESEL.

Obrazovka z webserveru Climatix 2 automatického kotle Benekov C 27 na uhlí a pelety umístěného v Salonu kotlů u firmy ESEL.

Obrazovka z webserveru Climatix 2 automatického kotle Benekov C 27 na uhlí a pelety umístěného v Salonu kotlů u firmy ESEL.

Obrazovka z webserveru Climatix 2 automatického kotle Benekov C 27 na uhlí a pelety umístěného v Salonu kotlů u firmy ESEL.

Obrazovka z webserveru Climatix 2 automatického kotle Benekov C 27 na uhlí a pelety umístěného v Salonu kotlů u firmy ESEL.

Obrazovka z webserveru Climatix 2 automatického kotle Benekov C 27 na uhlí a pelety umístěného v Salonu kotlů u firmy ESEL.

Obrazovka z webserveru Climatix 2 automatického kotle Benekov C 27 na uhlí a pelety umístěného v Salonu kotlů u firmy ESEL.

Obrazovka z webserveru Climatix 2 automatického kotle Benekov C 27 na uhlí a pelety umístěného v Salonu kotlů u firmy ESEL.

Obrazovka z webserveru Climatix 2 automatického kotle Benekov C 27 na uhlí a pelety umístěného v Salonu kotlů u firmy ESEL.

Obrazovka z webserveru Climatix 2 automatického kotle Benekov C 27 na uhlí a pelety umístěného v Salonu kotlů u firmy ESEL.

Obrazovka z webserveru Climatix 2 automatického kotle Benekov C 27 na uhlí a pelety umístěného v Salonu kotlů u firmy ESEL.

Obrazovka z webserveru Climatix 2 automatického kotle Benekov C 27 na uhlí a pelety umístěného v Salonu kotlů u firmy ESEL.

Obrazovka z webserveru Climatix 2 automatického kotle Benekov C 27 na uhlí a pelety umístěného v Salonu kotlů u firmy ESEL.

Obrazovka z webserveru Climatix 2 automatického kotle Benekov C 27 na uhlí a pelety umístěného v Salonu kotlů u firmy ESEL.

Obrazovka z webserveru Climatix 2 automatického kotle Benekov C 27 na uhlí a pelety umístěného v Salonu kotlů u firmy ESEL.

Obrazovka z webserveru Climatix 2 automatického kotle Benekov C 27 na uhlí a pelety umístěného v Salonu kotlů u firmy ESEL.

Obrazovka z webserveru Climatix 2 automatického kotle Benekov C 27 na uhlí a pelety umístěného v Salonu kotlů u firmy ESEL.

Obrazovka z webserveru Climatix 2 automatického kotle Benekov C 27 na uhlí a pelety umístěného v Salonu kotlů u firmy ESEL.

Obrazovka z webserveru Climatix 2 automatického kotle Benekov C 27 na uhlí a pelety umístěného v Salonu kotlů u firmy ESEL.

Obrazovka z webserveru Climatix 2 automatického kotle Benekov C 27 na uhlí a pelety umístěného v Salonu kotlů u firmy ESEL.

 

   Webserver v on-line provozu můžete vidět zde.

   Článek o webserveru automatického kotle Benekov C 17 Exclusive na hnědé uhlí Ořech 2 a dřevěné pelety uveřejněný v internetovém magazínu avytapeni.cz naleznete zde.

 

Fotogalerie kotle Benekov C 17 na uhlí a pelety

Automatický kotel Benekov C 17 Exclusive na pelety a uhlí
Benekov C17 Exclusive
 
Automatický kotel Benekov C 17 Premium na pelety a uhlí
Benekov C17 Premium
 
Benekov C17 Exclusive

 

 

   Leták

   Návod k obsluze řídící jednotky Climatic Premium

   Návod k obsluze řídící jednotky Climatic Exclusive

   Cenový kalkulátor kotelny s kotlem Benekov C 17

 

 

Napsali nám o kotli Benekov C27

Vážený pane Smějo,

chtěla bych vám pochválit vaše montážní pracovníky a paní Svatošovou a Polívkovou.
Obdivuji trpělivost, jakou všichni s námi máte. Jsme starší lidi a přestože pomalu chápeme tyto moderní věci, tak nám bylo vše několikrát vysvětleno. Díky tomu nemáme s novým topením žádný problém. Kotel funguje k plné spokojenosti, vypadá to, že i dost ušetříme.
S pozdravem

Tomanová Vilma, Trnávka, 7. 3. 2017


Dobrý den,

Se službami Vaší společnosti jsem zcela spokojen.
Montáž kotle proběhla naprosto profesionálně a stejně tak administrativní pomoc se získáním dotace.
Kotel BENEKOV C 17 funguje zatím naprosto spolehlivě a oproti starému kotli (DAKON UR 29) mi šetří především spoustu času.
Tepelná pohoda v domě je samozřejmě také nesrovnatelně vyšší.
Jediné co bych mohl vytknout je možná trochu vyšší cena, ale vzhledem k výše uvedenému, toto akceptuji.
Vaše služby jsem již doporučil minimálně dvěma dalším vážným zájemcům o tento způsob vytápění.
S pozdravem

Petr Dobeš, Kostelec nad Černými lesy, 16. 2. 2017


Dobrý den,

chtěla bych vám poděkovat, jsem naprosto spokojená. Vše funguje jak má, konečně máme doma "pohodlné" teplo. Firmu ESEL mohu jen doporučit. Velmi se mi líbila profesionalita vašich zaměstnanců. Ocenila jsem jejich trpělivost a ochotu mi několikrát vysvětlit vše kolem obsluhy kotle, byli rychlí, pečliví, jednali vstřícně. Žádný problém se nevyskytl, nemám žádné návrhy na zlepšení, perfektní. Snad již budu moci dodělat mikroenergetické opatření a s vaší pomocí dotáhnu do konce kotlíkové dotace. Bránilo teď počasí.
Ještě jednou moc děkuji.
S pozdravem

Kubelková, Svojšice u Kolína, 16. 2. 2017


 

  Čtěte dále:  Kotel Benekov C 27

 


copyright © esel – 2008